Ontelolaatat ja putkien kanssa märehtimistä
Työmaan tahti on ollut huima viimeisen viikon aikana. Ontelolaatat on saatu paikoilleen, ja niiden valut kuivuvat parhaillaan. Oma porukkamme on huhkinut lapiohommissa kaivellen varausputkille reittejä lattian alapohjaan. Alkuviikolla meinaamme täryttää lattian. Siihen mennessä olisi vielä kaivettava kahdelle maalämpöputkelle varaus. Tähän urakkaan kuuluu kolme sokkelin alitusta, joten hommaa riittää.
Ja miksi joudumme vielä kertaalleen avaamaan täytetyn maan, johtuu se maalämpöurakoitsijan huonosta tiedonannosta. Kun maalämpökoneiden määrä nostettiin kahteen (eli molemmille asunnoille omat laitteet), joudutaan myös varausputkien määrä nostamaan neljään. Kukaan ei meitä tästä informoinut! Onneksi tuli itselle mieleen tässä vaiheessa, kun alapohjaa ei ole vielä tärytetty, raudoitettu, eristetty ja valettu. Palaan tähän Kesselen puutteelliseen asioiden hoitoon ja aliurakoitsijoiden käyttöön vielä myöhemmin. Se on kumma, kun ensikertarakentajana joudut itse huolehtimaan kaikesta. Vaikka ammattilaisilla sitä tietotaitoa olisi varmasti jaettavana. Miksi oikeista asioista puhuminen ja tiedottaminen tuntuu olevan monelle firmalle ylivoimaisen vaikeaa?
Spigotin putkiporukka kävi merkkaamassa oikeat kohdat läpivienneille seiniin. Ja timanttiporaajakin saatiin tosi toimiin vain muutaman tunnin varoitusajalla. Joten kantavissa seinissä on reijät valmiina putkiurakoitsijalle. Hyvä hyvä.
As you can see, sieltä ne putket tulee.
Ontelolaattojen paikalleen asennusta.
Sieltä niitä ontelolaattoja nousee.
Kun ontelot (eli kellarin katto) on saatu päälle, alkaa kellari näyttämään tilalle. Tässä näkyy läpiourakoinnin tulosta. Sisätäytöt alkavat olemaan hyvällä mallilla.
Putkiurakoitsijan tarvikkeita odottamassa asennusta.
Tuosta kaivannosta vedettiin kaksi maalämpöputken varausputkea.
Hyvältä näyttää!
Tunnisteet: Ontelolaatat, Putket, Reklamaatio
2 kommenttia:
"Oma porukkamme on huhkinut lapiohommissa kaivellen varausputkille reittejä lattian alapohjaan. Alkuviikolla meinaamme täryttää lattian. Siihen mennessä olisi vielä kaivettava kahdelle maalämpöputkelle varaus. Tähän urakkaan kuuluu kolme sokkelin alitusta, joten hommaa riittää."
Tätä kohtaa lukiessani tuli itsellenikin "herätys", eli maalämpöputkivaraus tarvitaan meillekin. Se nimittäin tulee vasta jälkiasennuksena, ihan niin kuin aurinkolämpö/sähkökin mahdollisesti. Nimittäin asumisaikana aion kokeilla, saako näihin kotitalousvähennystä.
Ei teillä sitten pärjättäisi ekaa kesää tai jopa ekaa talvea ihan vaan sähkölämmityksellä, jolloin jos sen maalämmön kytkee vasta ekana asumisvuotena, silloin siihen ymmärtääkseni pitäisi saada kotitalousvähennykset. Tai ainakin itse meinaan semmoista kokeilla, verottaja varmaan sitten kertoo, jos ei jostain syystä hakemusta hyväksy.
Kiitos kommentista. Hyvä, että putkiurakointimme herätti ajatusta. En tiedä kuinka onnistuisi tuo maalämmön käyttöönootto myöhemmin. Meille, kun on jo porakaivotkin porattu?
Tottahan on, että jos lämmitysmuodon asuinkiinteistössä vaihtaa myöhemmin maalämpöön, verottaja tukee tätä kotitalousvähennyksen muodossa. En tiedä sitten katsovatko miten, kun on kyseessä kuitenkin uudisrakennus? Meillä ei tuollainen "kokeilu" ole tullut edes mieleen.
Sinulle muistutuksena, muista ajaa kaksi 110mm varausputkea yhtä maalämpöpumppua kohden.
Lähetä kommentti
Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]
<< Etusivu